Movem Sant Just | Un any de mandat
15565
post-template-default,single,single-post,postid-15565,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Un any de mandat

Un any de mandat

Al juny es va complir un any de l’entrada del nou govern de coalició al ajuntament del nostre poble. Un primer any de mandat on s’han començat a posar els fonaments per tal d’impulsar les polítiques que, des de Movem Sant Just, ens vam comprometre.

Dies després de les eleccions del 24 de maig, els tres partits; PSC, ERC i Movem, vam signar un pacte. Un pacte on Movem s’hi va sentir còmode, un pacte on vam poder incloure molts d’aquests compromisos. Ens agradaria fer balanç; fer-lo per que sabem que s’han fet avenços significatius en certs aspectes, però també sabent que tenim altres reptes per davant, reptes que en prou feines hem començat a fer els primers passos i que sabem que no seran fàcils.

Un dels principals objectius era emfatitzar el govern de coalició. Internament, amb la creació del comitè estratègic; una eina de colideratge per marcar les línies bàsiques de les polítiques públiques, un ens nou el qual des de Movem seguim creient que s’ha de seguir treballant per tal de millorar la seva efectivitat. També hem tirat endavant el PAM, un document necessari per tal de mantenir aquesta visió estratègica i coherent de les polítiques del govern. Externament, amb una visualització de la coalició en els mitjans municipals; el nou butlletí, els programes de ràdio i els debats televisius o en les tinences d’alcaldia.

Un altre objectiu és la participació ciutadana. Des de Movem apostem de manera clara per millorar la qualitat de la participació, ja no val informar a la ciutadania. Volem una ciutadania activa. És per això que estem impulsant uns pressupostos participatius pel 2017. És per això que des de les regidories estem impulsant processos participatius com és el cas de joventut, amb el Pla Jove o de la regidoria de medi ambient, gestió de residus i espai natural, amb el Fòrum sobre residus o la futura elaboració del PEC, el Projecte Educatiu de Ciutat, impulsat des de la regidoria d’educació.

I encara ens queda molta feina per fer de mandat, aspectes com l’habitatge, la transparència, la sostenibilitat mediambiental i energètica… Feina que afrontem com un repte, amb il·lusió, esperança i tenacitat.