Movem Sant Just | Sant Just tindrà des d’aquest matí un llaç groc i una pancarta a la façana de l’ajuntament reclamant #llibertat pels Jordis, en Quim i l’Oriol
15738
post-template-default,single,single-post,postid-15738,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Sant Just tindrà des d’aquest matí un llaç groc i una pancarta a la façana de l’ajuntament reclamant #llibertat pels Jordis, en Quim i l’Oriol

Sant Just tindrà des d’aquest matí un llaç groc i una pancarta a la façana de l’ajuntament reclamant #llibertat pels Jordis, en Quim i l’Oriol

#santjust tindrà des d’aquest matí un llaç groc i una pancarta a la façana de l’ajuntament reclamant #llibertat pels Jordis, en Quim i l’Oriol

Des de Movem Sant Just denunciem la situació de presó preventiva d’en Cuixart, Sànchez, Forn i Junqueras i la considerem injusta, arbitrària i una aberració des del punt de vista processal només explicable en el marc de la crispació i la dinàmica de tensió amb la que el PP aborda el problema. Calen solucions de diàleg que permetin asserenar i identificar espais on la política pugui cercar les solucions que tothom li reclama.

MSJ ha denunciat repetides vegades aquesta situació, i ha expressat públicament i participat com a espai polític de les concentracions reclamant l’alliberament immediat dels que coincidim en considerar presos polítics (com ja vam deixar clar en campanya el 21D assumint els 3 punts comuns que compartíem amb les candidatures independentistes).

Vam impulsar la col·locació d’un llaç groc a la façana que vam haver de retirar per resolució de la Junta Electoral que ens instava a retirar-lo durant la campanya. En tornar de la pausa nadalenca, i vista la moció presentada, l’ajuntament va voler esperar a treballar un consens de les diferents forces polítiques.

Des de MSJ hem pressionat perquè es trenqués el costum de no posar pancartes a la façana de la institució per garantir la representativitat de totes les sensibilitats. Creiem que l’excepcionalitat d’aquesta situació s’ho val, i també creiem que la solemnitat de l’ubicació ens obligava a cercar opcions el més inclusives possibles. Després d’un intens debat en el marc del govern, va sorgir una proposta que podia ser a priori assumible per 15 dels 17 regidors i regidores: una pancarta amb el llaç groc i la paraula ¨llibertat¨. Aquesta proposta, al nostre criteri, permetia no només superar l’estricta matemàtica de blocs, sinó que expressava el sentiment absolutament majoritari i transversal de la ciutadania de Sant Just.

Aquesta proposta va ser traslladada al PDCAT el qual ens comunica dies després que vol mantenir el redactat original “Llibertat Presos Polítics”, no tenint en consideració els arguments abans expressats.

Des de MSJ seguim considerant que val la pena treballar per una acció reivindicativa que superi aquesta dinàmica de blocs i confrontació en la que estem instal·lats i per això decidim abstenir-nos a la seva proposta concreta de redactat, ja que no s’han tingut en compte els nostres esforços.

En la intervenció deixem clar que és una abstenció al seu redactat per cercar una pancarta el més inclusiva possible, però que l’ajuntament lluirà des d’avui una pancarta i un llaç groc que farà evident el sentiment i la reivindicació transversal de la gran majoria.

La gent de MSJ seguirem apostant per trobar camins polítics transitables, que superin l’atrinxerament en que uns i altres es volen i ens volen instal·lar.  I ho farem perquè el país ho necessita, perquè totes i tots ho necessitem.