Movem Sant Just | Des de MOVEM SANT JUST donem suport a la vaga feminista
15741
post-template-default,single,single-post,postid-15741,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Des de MOVEM SANT JUST donem suport a la vaga feminista

Des de MOVEM SANT JUST donem suport a la vaga feminista

Donem suport a la jornada de vaga des de les seves diferents concrecions proposades per les diverses organitzacions sindicals. Però reivindiquem que la vaga del 8 de març va més enllà del que s’identifica com atur laboral perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida, i la vaga ha d’assolir també altres treballs i espais. La vaga es planteja com a vaga laboral amb les seves diferents concrecions (convocant a tota la classe treballadora); vaga de cures (que evidenciï la sobrecàrrega i invisibilitat de les cures, l’absència de corresponsabilitat en el treball domèstic i de cures i permeti la visibilitat màxima de les dones); de consum (la millor eina per potenciar l’economia feminista que posi la vida al centre) i estudiantil (buscant el suport i convocatòria dels sindicats i organitzacions d’estudiants)..

L’objectiu no és només fer una Vaga, sinó dir prou al sistema patriarcal, masclista i excloent per això volem:

  • Acabar amb la desigualtat en l’àmbit laboral, econòmic i social
  • Posar fi a la desigualtat constatada de la divisió sexual del treball.
  • Que es retirin totes aquelles polítiques i actuacions que comporten la discriminació i la desigual oportunitat en l’accés a l’ocupació i promoció professional de les dones i el foment de mesures efectives per a la disminució de la major taxa d’atur femenina.
  • Que s’adoptin mesures concretes i immediates que acabin amb la bretxa salarial i la desigualtat en les pensions.
  • Eradicar el persistent assetjament sexual laboral, la precarietat laboral, temporalitat i l’alta taxa de contractes amb jornades parcials que suporten les dones.
  • Exigir als governs mesures concretes i efectives contra les violències masclistes.

 

Ens unim a la reivindicació de la sororitat: l’aliança feminista entre les dones per canviar la vida i el món en un sentit just. Perquè la nostra reivindicació, el nostre clam és global i transcultural perquè el moviment feminista és internacional i divers. Perquè planta cara a l’ordre patriarcal i depredador amb el medi ambient, i proposa altres models i un altre món radicalment diferent. Formem part de les lluites contra les violències masclistes, pel dret a decidir sobre el nostre cos i la nostra vida, per la justícia social, l’habitatge, la salut, l’educació, la sobirania alimentària, la laïcitat, el pacifisme i moltes altres lluites col·lectives. Perquè estem contra dels Estats autoritaris i repressors que imposen lleis mordassa i criminalitzen la protesta: Perquè l’art, expressat en qualsevol de les seves formes: la literatura, la pintura, el cinema o com fa Valtonyc, amb la música, no pot ser limitat i ha de poder expressar-se lliurement.

Els feminismes també hem entrat als ajuntaments, reconeixent que la justícia de gènere i els drets de les dones són un element estructural en tota política pública que persegueixi un món, un país, un territori  o unes ciutats cohesionades i inclusives. Continuem defensant amb fermesa el nostre compromís en el suport i desenvolupament de les polítiques de gènere en el món municipal i en una major representativitat política de les dones. Una participació pública que es basi en la sororitat i en lideratges que democratitzin les relacions, els espais de participació i d’incidència, que facin els nostres pobles i ciutats FEMINISTES.

Per això el 8M pararem nostre consum, el treball domèstic i les cures, el treball remunerat i els nostres estudis, per demostrar que sense nosaltres no es produeix.