Movem Sant Just | Ple 31 de Maig de 2018
15762
post-template-default,single,single-post,postid-15762,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Ple 31 de Maig de 2018

Ple 31 de Maig de 2018

Al Ple del dijous 31 de maig:

 

  • Hem votat a favor de l’autorització a PROMUNSA per a concertar un préstec amb garantia hipotecària per la construcció i venda de 38 habitatges amb protecció oficial de règim general de venda al carrer Teresa Claramunt (Mas Lluí),  per import de 5.160.000 euros. Correspon a la parcel.la 9U, i aquestes promocions han de ser de les darrers promocions de venda de la política d’habitatge de Sant Just.
  • Hem votat a favor de reconèixer unes despeses del 2017 que no van poder ser consignades al pressupost corresponent i s’assumeixen ara al 2018. Es tracta del 4t pagament trimestral del complex esportiu de la Bonaigua i de la Fira de Nadal. Import total de 44.724,58
  • Hem votat a favor de bonificar el 50% de l’Impost de Construccions a unes obres en uns edificis catalogats (Hostal Vell i Walden 7)
  • Hem votat a favor de la modificació de les característiques de l’índex de perillositat del lloc de treball d’agent cívic, rebaixant-lo de nivell 3 a nivell 2.
  • Hem votat a favor de la modificació provisional de PGM a la zona de Mas Lluí, en el sentit de traslladar una part de la zona d’equipaments cap al solar davant de la ITV per tal d’ubicar-hi la futura deixalleria
  • Hem votat a favor de l’aprovació inicial de la modificació puntual de PGM per introduir la clau equipament habitatge dotacional a 2 punts del municipi (al c/Canigó 35 i c/Generalitat de Catalunya 8, i modificació puntual de l’entorn de respecte de Can Modolell, per tal de desenvolupar habitatges protegits de lloguer. Es tracta dels futurs pisos on hi havia els pisos dels mestres de l’Escola Canigó, i els que s’ubicaran al solar de Can Modolell. Al voltant de 60 pisos per col.lectius específics, segons s’indica al pla de l’habitatge
  • Hem votat a favor  de l’aprovació de les bases per atorgament d’ajudes econòmiques a persones menors i adolescents de Sant Just Desvern per a la realització d’activitats culturals, lúdiques i esportives fora de l’horari escolar, al municipi. Amb aquest projecte ens posem com a objectiu facilitar l’accés a activitats extraescolars a tothom, i contribuir a l’equitat educativa. Un interessant projecte que comença aquest 2018 i que anirem seguint
  • Hem votat a favor de les bases per als ajuts per a la rehabilitació d’edificis per a destinar-los a lloguer assequible. Amb aquest nou programa volem actuar sobre els habitatges més envellits o més necessitats de reformes bàsiques i que aquestes ajudes reverteixin en un lloguer assequible. És un programa amb una forta inversió de l’AMB. Aquesta iniciativa s’emmarca en les polítiques d’habitatge de lloguer.

 

 • Hem presentat diverses mocions que han estat aprovades:

 

  • Moció en defensa dels i les docents de l’INS EL PALAU de Sant Andreu de la Barca i contra l’actuació de la fiscalia per pressumptes delictes d’odi.
  • Moció amb motiu del 17 de maig dia internacional contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia
  • Moció en defensa de la xarxa d’impulsors als municipis de la garantia juvenil, un recurs eficaç per donar suport als i les joves que es demana que continuí més enllà de la fi de les subvencions europees.
 • Hem votat en contra de la moció del grup municipal de Ciutadans (C’s) de Sant Just Desvern perquè siguin habilitats espais a la via pública per seguir els partits de la selecció espanyola de futbol durant el proper mundial de futbol.
 • Hem votat en contra moció del grup municipal del Partit Popular de Sant Just Desvern davant l’anunci de la fi d’ETA. Bàsicament pel to de la moció, pel llenguatge revanxista, per no reconèixer la totalitat de les víctimes i per no afavorir gestos de distensió en la política penitenciària. Per altra banda hem posat en valor el paper de la societat civil basca que ha treballat intensament per la pau, deixant a ETA aïllada i sense cap justificació pel seu camí de violència absolutament inacceptable.