Movem Sant Just | Un Sant Just valent
15836
post-template-default,single,single-post,postid-15836,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Un Sant Just valent

Un Sant Just valent

UN SANT JUST VALENT,

que aposta per les sobiranies i la lluita contra els lobbies

 
Un ajuntament que presta els serveis des de la proximitat i que acumula aprenentatges. Recuperar serveis externalitzats és recuperar qualitat, versatilitat i sobirania

Un dels aprenentatges, tot i que no sabem si gaire extès, del context de crisi econòmica que hem viscut i del qual encara no sabem si n’hem sortit, és que cal canviar coses des de l’estructura. Això significa que la gestió de tot allò que ens és bàsic i essencial cal acostar-la al màxim als interessos i el control de la col·lectivitat.

 

I ho és per mantenir-ne el caràcter de servei públic per a tothom en moments en que moltes grans empreses i corporacions prestadores d’aquests serveis s’han preocupat més d’elles mateixes que de la gent que necessitava els seus serveis. I ho és també perquè no podem permetre els negocis multimilionaris extrets de la gestió dels béns comuns, dels béns col·lectius.

 

En última instància ho és també per una eficiència en el servei, demostrada a diverses poblacions del nou entorn on la remunicipalització ha suposat un gran avanç no només en la qualitat de la prestació dels serveis, sinó en un major control del mateix i sobretot en una acumulació de coneixement i expertesa que permet ajustar al màxim el servei en funció de les necessitats de la població.

 

En aquest sentit, Movem Sant Just proposa que l’ajuntament es qüestioni la prestació i la contractació de diferents serveis públics i en la línia dels pobles i ciutats del canvi treballi per recuperar la iniciativa pública i la remunicipalització i la possible mancomunació de serveis amb altres municipis.

 

7 propostes valentes i transformadores per un Sant Just que lluita contra els lobbies i presta serveis de qualitat

Per això la gent de Movem durant el proper mandat:

 • Potenciarem la relació amb projectes d’energia renovable i de base pública i cooperativa i en especial fomentarem la col·laboració amb l’operador energètic públic metropolità “Barcelona Energia”.
  • En la cerca de sostres aptes per la producció fotovoltaica
  • Promovent la contractació de serveis energètics a Barcelona Energia
 • Incorporarem com a criteri de compra pública d’energia la condició d’assegurar que l’empresa subministradora produeix al 100% energia renovable, alhora que es garanteixi la qualitat i la fiabilitat del servei, a preus adequats.
 • Facilitarem la creació de comunitats energètiques que des de les comunitats de veïns, els barris, puguin establir patrons de consum i producció de proximitat i 100% renovable. Per aconseguir-ho crearem l’Oficina Local de Transició Energètica, que ajudi a que la societat civil participi del repte de la transició energètica.
 • Iniciarem el camí cap a la remunicipalització del servei de subministrament d’aigua a Sant Just i com a primer pas ens adherirem al Pacte Social i Institucional per l’Aigua impulsat per l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP) i Aigua és Vida, reafirmant el seu compromís per una gestió pública, integrada i participativa del cicle integral de l’aigua, així com a associar-se com Ajuntament a l’AMAP en un període màxim de 6 mesos.
 • Frenarem el procés d’externalització de la Brigada Municipal i incorporarem de manera progressiva personal amb perfils adequats pel manteniment habitual d’equipaments i la via pública. Creiem que el municipi no pot perdre aquest recurs de manera permanent, un recurs que aporta coneixement de l’entorn, professionalitat i garantia de qualitat.
 • Farem que d’una vegada per totes l’ajuntament de Sant Just incorpori en la seva dinàmica de gestió econòmica i financera la col·laboració amb la banca ètica
 • Promourem la Coherència de Polítiques per al Desenvolupament (CPD), incorporant un sistema d’indicadors de compra pública responsable, banca ètica, medi ambient, etc., per tenir en compte els impactes de les nostres accions i treballar per un desenvolupament sostenible des d’un punt de vista global.