Movem Sant Just | Situació injusta
15942
post-template-default,single,single-post,postid-15942,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Situació injusta

Situació injusta

Davant la sentència del Tribunal Suprem que condemna els líders polítics i socials independentistes a fins a 13 anys de presó pel delicte de sedició, l’espai de Movem Sant Just:

• Expressem la nostra indignació davant una sentència injusta que genera un precedent inacceptable. Rebutgem la vinculació del dret de manifestació i de lliure expressió, així com la utilització de la desobediència civil, amb el delicte de sedició.
• Mostrem la nostra profunda solidaritat amb les persones condemnades i amb les seves famílies, a les que acompanyem en aquest moment dur i injust pel que estan passant.
• Condemnem la judicialització de la política iniciada pel govern del PP, una judicialització que no s’hauria d’haver produït mai, ja que aquest conflicte és d’arrel política i hauria de ser resolt per vies polítiques, a través del diàleg i els amplis consensos.
• Demanem a totes les forces polítiques i socials catalanes una resposta transversal i unànime a la sentència, centrada en l’exigència de la llibertat dels presos i les preses polítiques, defugint d’aquelles iniciatives unilaterals que incitin a la divisió o a la confrontació estèril i que no s’orientin a la cerca de solucions polítiques inclusives.
• Fem una crida a totes les forces polítiques progressistes de l’estat a centrar-se en la via del diàleg i les solucions efectives per a resoldre el conflicte existent.
• Rebutgem les amenaces directes i indirectes del PP, C’s i el PSOE, d’aplicar l’article 155 de la Constitució i la Llei de Seguretat Nacional que, com s’ha demostrat en el passat, no és cap solució política sinó un grau més en el conflicte existent.
• Ens comprometem a promoure totes les iniciatives polítiques, institucionals i jurídiques necessàries per facilitar la sortida de presó de les persones condemnades i el retorn de les persones exiliades. La llibertat dels presos és una condició indispensable per desbloquejar la política a Catalunya i a Espanya i per obrir vies que facin possible la resolució del conflicte.
• Reiterem el nostre compromís de treballar per una solució dialogada i democràtica al conflicte polític i per la transformació d’Espanya en un Estat plurinacional que reconegui plenament la nació catalana.