Movem Sant Just | Arrenca un nou curs polític
15986
post-template-default,single,single-post,postid-15986,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Arrenca un nou curs polític

Arrenca un nou curs polític

Després de l’estiu l’activitat política també reprèn el seu camí. Si bé, és cert, que aquesta represa és substancialment diferent a la de la resta de represes dels anys anteriors.

A ningú se li escapa que la nostra societat ha concatenat una sèrie de crisis interrelacionades; una crisi econòmica, social, ecològica i, aquest 2020, també sanitària arran de la pandèmia de la Covid. Aquesta última segurament és la que ha generat un impacte més gran a curt termini, veient com han canviat moltes de les nostres activitats quotidianes; el món laboral, el món escolar, el món cultural i de lleure…

I en aquesta situació els ajuntaments també hem hagut d’actuar en conseqüència. Per una banda hem de seguir caminant i construint solucions des del nostre modest marc d’actuació. Solucions que ajudin a resoldre els reptes que ja teníem sobre la taula, com poden ser la lluita contra el canvi climàtic, i l’augment vertiginós causat pel capitalisme global, o contra les desigualtats socials, que van en augment any rere any, o la precarització del món laboral, afectant sobretot el públic més jove, que hem vist molt agreujat en l’ultima dècada.

I alhora, per altra banda, reformular les actuacions previstes i la planificació abans de l’arribada de la pandèmia. En aquest sentit el govern hem apostat per l’elaboració d’un pacte de ciutat, un document clau per marcar un nou full de ruta que ens permeti abordar solucions col·lectives, com a poble, per lluitar contra la crisi generada per la pandèmia.

I amb l’arrencada d’aquest nou curs ens toca aplicar-lo. Començar a desplegar aquest full de ruta. De fet, en el dia a dia ja ho estem fent; amb l’obertura de centres educatius, d’equipaments municipals i totes les seves activitats educatives, formatives, esportives, culturals, de lleure. Tots serveis i activitats que hem hagut de repensar per tal d’adaptar-lo a les noves necessitats. També els recursos destinats a compensar desigualtats, hem vist com en els últims mesos s’han agreujat situacions en persones sense feina, gent gran i col·lectius vulnerables.

Utilitzem, doncs, aquesta experiència adquirida arran de la crisi per revertir processos de degradació social i ambiental que afecten el benestar i avançar cap a una societat més justa, igualitària, solidària.