Movem Sant Just | Petit balanç del 2020, nous reptes del 2021
16055
post-template-default,single,single-post,postid-16055,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Petit balanç del 2020, nous reptes del 2021

Petit balanç del 2020, nous reptes del 2021

El 2020 s’acaba i amb ell s’acaba un any molt convuls. Era difícilment previsible a principis d’any tot el que ens deparava, però, a partir del març vàrem caure en una espiral de crisi sanitària provocada per la pandèmia de la Covid, acabava creant una crisi social i econòmica que, a causa de la volatilitat de la situació sanitària, es fa difícil calcular les conseqüències.

Des de Movem vàrem tenir clar que davant d’aquesta situació calia fonamentalment 3 coses: crear un escut social local, lluitar sanitàriament contra la Covid i reactivar l’economia. Per això vàrem ser els primers de defensar la necessitat d’un Pacte de Ciutat per abordar aquests 3 elements, i fer-ho amb tothom, altres partits i actors socials, col·lectius i entitats i persones amb expertesa del municipi. Ho vam aconseguir.

També hem encarat, en minoria, l’aprovació d’unes OOFF i d’un pressupost municipal que, per una banda, tenen la voluntat de donar resposta a la crisi i complir el Pacte de Ciutat, apostant principalment per: millorar els programes d’acció social, fent créixer les partides d’ajut a les persones, en foment de l’ocupació, creant plans d’ocupació locals i programes de formació i contractació, suport al comerç local, amb campanyes comunicatives, ajudes i un nou Marketplace, incrementar les partides de salut, apostant per la prevenció i també per lluitar la Covid i adaptar el consistori a les noves tecnologies, amb un nou pla de sistemes perquè sigui més fàcil a la ciutadana accedir als serveis municipals.

També un pressupost que reafirma la voluntat del govern a donar compliment del pacte de mandat i del pla d’acció municipal, engegant projectes tan importants per nosaltres com la nova Escola Bressol Municipal, la nova deixalleria, el nou sistema de recollida de residus, la rehabilitació de la sala gran de l’Ateneu, el projecte de feminista de la Casa de la Dona, més aposta per les polítiques de transició energètica i de promoció d’habitatge per lluitar contra l’emergència habitacional.

I just després d’aprovar els pressupostos encarem un canvi d’alcaldia. A finals de novembre hem celebrat un ple d’investidura que ha acabat proclamant a en Joan Basagañas com a nou alcalde que, per cert, aprofitem per felicitar-lo per aquest nomenament. Un ple d’investidura del que destacaríem les intervencions dels grups municipals, tots els grups varen expressar la voluntat de donar la mà al govern, a pesar de totes les diferències polítiques, per trobar solucions conjuntes a la complexa situació que ens ha tocat viure.

Des de Movem i com a socis de Govern seguirem treballant per a fer possible tots els reptes pel 2021.