Movem Sant Just | L’equador de mandat
16076
post-template-default,single,single-post,postid-16076,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

L’equador de mandat

L’equador de mandat

Aquest mes de juny farà exactament 2 anys que es van constituir els governs municipals a Catalunya. Portem, per tant, la meitat del mandat, estem en el seu equador. Des de Movem voldríem aprofitar aquest article, precisament, per a fer balanç d’aquest mig mandat.

Cal començar posant de relleu un fet inapel·lable: aquest mig mandat s’ha vist truncat per una pandèmia, una pandèmia que ens ha afectat molt a tots i totes, també a l’ajuntament i a les accions que des del govern impulsem, hem hagut de redirigir esforços, recalendaritzar projectes i accions i prioritzar l’ajuda als sectors més tocats per culpa de la Covid i de la crisi que estem vivint.

A pesar d’aquesta situació completament anòmala, hem aconseguit acomplir amb èxit objectius marcats per aquest govern, molts dels quals eren apostes del nostre partit per a fer un Sant Just més just, més feminista i més sostenible.

Voldria destacar-ne alguns que des del nostre partit són cabdals. En matèria educativa: hem aconseguit aplicar la tarifació social a l’Escola Bressol i tenim el projecte i el finançament per començar a construir la segona Escola Bressol, que estarà en funcionament abans del 2023. En matèria de sostenibilitat: hem posat en marxa el nou model de recollida de residus comercial i hem desplegat la prova pilot del contenidor amb xip en el primer barri, així com el canvi de contenidors per a contenidors de càrrega lateral. Durant el 2021 i 2022 tindrem 5 noves instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum compartit, a l’escola Canigó, als edificis Sant Ferran i Canigó, a l’escola Bressol Marrecs, a la Casa de la Vila i a Sant Just Diagonal. A més a més tenim en estudi la creació de la primera comunitat energètica local als voltants de la nova Sala Gran de l’Ateneu i un projecte d’instal·lació biosolar a la Vagoneta. En matèria de drets: la promoció de l’habitatge públic de lloguer, amb promocions ja acabades i noves promocions a Modolell per la gent gran i al Parc del Canigó per a gent jove, entre d’altres.

Aquestes són algunes de les accions que des del govern estem prioritzant, però no totes! Estigueu atents i atentes perquè en breus rebreu una nova edició de la nostra revista “El Rentapeus” on explicarem de manera més extensiva que hem aconseguit en aquest mig mandat i que aconseguirem en el que resta.