Movem Sant Just | Som Ciutat Amiga de la Infància
16082
post-template-default,single,single-post,postid-16082,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Som Ciutat Amiga de la Infància

Som Ciutat Amiga de la Infància

A finals del mes de juny l’ajuntament va rebre una esperada notícia. La secretaria Permanent de la iniciativa Ciutats Amigues de la Infància ens va atorgar el Reconeixement com a ciutat amiga de la infància 2021-2025, atorgat per UNICEF.

I què representa aquest reconeixement per un municipi com el nostre? Representa que treballem perquè els infants i adolescents del nostre municipi es puguin desenvolupar de manera plena, entenent el progrés de la infància com un progrés per a tots i totes. On tots els nens i nenes tenen garantits els seus drets, són escoltats, s’atenen les seves necessitats i esdevenen actors amb capacitat de transformar el municipi, constituint la infància com a part integral de les polítiques públiques.

Aquest és un camí que des de la regidoria d’infància, treballant conjuntament amb entitats, col·lectius i ciutadania, portem treballant durant aquest mandat i el passat, liderant les polítiques d’infància amb la visió de posar l’infant al centre, fent-lo el protagonista. La creació de l’espai de participació d’infants i adolescents i de la redacció del Pla Local d’Infància i Adolescència són dos exemples de la materialització d’aquestes voluntats i visió política.

No obstant aquests èxits, i aquest reconeixement, cal seguir treballant per a fer de Sant Just una ciutat amiga de la infància. No volem caure en l’autocomplaença del reconeixement extern. Obtenir el Reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància és l’inici d’un procés d’aprenentatge i millora contínua per desenvolupar, conjuntament amb els diversos actors socials, les polítiques i iniciatives que afavoreixin l’aplicació real de la Convenció sobre els Drets de l’Infant.

 Encara ens queda molt camí per a recórrer, estem treballant actualment en una xarxa de ciutats sobre el desenvolupament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible amb la participació dels infants, i constatem que encara tenim molts reptes i moltes resistències a vèncer per a que els infants esdevinguin ciutadans de ple dret. I aquesta és una tasca, no només de l’administració, sinó de tota la societat, per sort tenim uns actors socials implicats i amb ganes de generar els canvis necessaris.

Des de Movem seguirem apostant i liderant les polítiques d’infància per a fer de Sant Just un municipi per a tots i totes.