Movem Sant Just | La força del comú
16103
post-template-default,single,single-post,postid-16103,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

La força del comú

La força del comú

El passat 20 i 21 de novembre es va celebrar la III Assemblea Nacional de Catalunya en Comú i des de Movem Sant Just vam participar de manera activa. Va ser una Assemblea per a acordar l’estratègia política de l’organització, una estratègia basada en l’anàlisi del context actual i dels reptes urgents que tenim com a país. 

Vam abordar temes com la necessitat d’obrir-nos al país, als nostres municipis i la ciutadania, de créixer més, d’arrelar-nos al territori, de tenir presència arreu. També en la necessitat de donar resposta als desafiaments globals, com el canvi climàtic, desafiaments que impacten en la vida de la gent. I donar-los resposta amb polítiques concretes, pròximes, perquè som i volem seguir sent una força nítidament municipalista.

En els últims dies estem veient com és la nostra força la que està fent que el nostre país avanci cap a una societat més justa, més sostenible i que es posa al costat de les persones en aquests moments tan difícils.

 A l’Estat lluitant i pactant uns nous pressupostos que han de servir per a seguir avançant en polítiques socials i mediambientals, una reforma de la llei mordassa, una llei d’habitatge, una necessària reforma laboral o la reforma de les pensions entre d’altres.

I a Catalunya pactant amb el govern del president Aragonès la tramitació dels pressupostos, perquè era una necessitat de país tenir pressupostos. Per tal de canviar el paradigma polític, tot sortint de l’austeritat i avançar també cap al diàleg i la negociació. Molt a pesar d’altres forces polítiques com la de Junts o la CUP que, faltats d’empatia i sense saber llegir els moments que estem vivint, tenen una actitud negativa, amb molt poca voluntat de sumar esforços i arribar a consensos pel bé comú, ara més que mai cal millorar la vida de la gent.

 I a Sant Just, com a membre del govern de coalició, també estem treballant per a poder aprovar pressupostos en el ple de desembre, uns pressupostos que consoliden l’acció del govern i pretenen finalitzar els projectes clau del mandat. Deixo alguns exemples com la posada en marxa de la nova deixalleria, el nou sistema de recollida de residus, l’obertura del nou equipament a Mas Lluí, la construcció de la nova escola bressol i seguir avançant en les polítiques de transició energètica amb noves instal·lacions fotovoltaiques.