Movem Sant Just | Ja comença la nova deixalleria!
16106
post-template-default,single,single-post,postid-16106,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Ja comença la nova deixalleria!

Ja comença la nova deixalleria!

En les pròximes setmanes començarà la construcció de la nova deixalleria municipal del nostre poble. Una nova deixalleria, objectiu nostre d’aquest mandat, que ha de millorar les prestacions de la deixalleria existent i alhora apropar-la al municipi i a la ciutadania.

La nova deixalleria anirà ubicada al polígon industrial del Sud-oest, just davant de la ITV. Un espai que trobem convenient i molt més connectat que la ubicació actual. És cert que algun grup municipal ha intentat, sense massa èxit, oposar-se a la nova deixalleria i a aquesta ubicació argumentant que era una zona amb risc d’inundacions. L’única certesa és que des de l’Ajuntament hem demanat els permisos corresponents a les administracions competents, com l’ACA o la Generalitat, i a més a més hem estat assessorats per l’AMB, i tothom ens ho ha validat. Polèmica tancada.    

Aquesta nova deixalleria, que estrenarem a partir de l’últim trimestre d’aquest mateix any, serà una deixalleria de nova generació. No només serà un lloc on abocar els residus de les nostres llars de forma selectiva, també serà un lloc per reaprofitar, reutilitzar i aprendre.

Per tal de poder apropar la ciutadania a l’equipament i contribuir en la consciència col·lectiva i treballar per un canvi d’hàbits efectiu en vers als residus i al medi ambient la deixalleria disposarà d’una aula ambiental. Perquè volem que aquest espai sigui un espai d’aprenentatge, on sigui puguin fer des de tallers de reparació d’electrodomèstics o de cuina de reaprofitament, passant perquè l’alumnat de les escoles o les entitats del municipi hi facin activitats i cursos o per a fer-lo servir com un espai expositiu i de conferències. A més a més una aula ambiental en relació directa amb el parc natural de Collserola, amb la voluntat que també pugui esdevenir un punt de sortida d’itineraris a peu o en bicicleta.

A part també hi haurà una botiga on poder comprar aparells reutilitzats, un servei de préstec de vaixella reutilitzable  per a entitats i també una “biblioteca de les coses”, entre altres nous serveis. I tot això amb un millor horari respecte  l’horari actual, facilitant l’accés a aquest nou equipament per tal que esdevingui l’equipament referent en matèria mediambiental al municipi.