Movem Sant Just | Nou Institut Escola al Mas Lluí
16108
post-template-default,single,single-post,postid-16108,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Nou Institut Escola al Mas Lluí

Nou Institut Escola al Mas Lluí

Fa pocs dies es va anunciar que el Departament d’Educació i l’Ajuntament estem estudiant la creació d’un nou centre que abasti l’educació primària i secundària al municipi, un institut escola. Aquest nou format de centre té una vocació innovadora i des del govern municipal veiem molt positiu poder tenir en el nostre poble un centre d’aquestes característiques.

La decisió d’estudiar la creació d’un nou centre no és una decisió impulsiva i no meditada, tot el contrari, és fruit d’una anàlisi constant de les necessitats educatives del municipi i és causada per diferents factors. Un de molt clar, el creixement urbanístic i demogràfic present i futur del municipi. Només cal anar a passejar pels barris més nous i de seguida veureu com hi viu molta gent, molta d’ella gent jove, alguns d’ells amb canalla.

L’altre factor, també molt important, és que cada cop són més les famílies que, en el moment d’escolaritzar els seus fills i filles, trien l’escola pública. Això també és un indicador clar que s’estan fent bé als nostres centres educatius perquè la gent decideix apostar per la pública.

I per últim, la baixada de ràtios de 25 a 20 alumnes a infantil. Una decisió que veiem com una molt bona oportunitat per a millorar l’atenció als infants i la qualitat educativa a l’aula.

Ara mateix des de l’Ajuntament estem treballant per tal determinar la ubicació d’aquest nou centre i tenim una aposta clara, Mas Lluí. Creiem que és el lloc idoni i necessari per a un nou centre.

Ara bé, no podem dir blat fins que no estigui al sac i ben lligat. Des de l’Ajuntament farem tot el possible per accelerar la creació d’aquest centre per part de la Generalitat, perquè creiem que no podem perdre temps, perquè volem una educació pública, de proximitat i de qualitat per als nostres infants i joves.