Movem Sant Just | Seguim canviant el xip
16113
post-template-default,single,single-post,postid-16113,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Seguim canviant el xip

Seguim canviant el xip

En el pròxim mes i mig implementarem als barris de Mas Lluí, la Plana Bellsoleig i Torreblanca el contenidor intel·ligent. El sistema de contenidor intel·ligent no és res més que un sistema d’obertura amb targeta per als contenidors de resta i orgànica.

Molts de vosaltres recordareu que a principis de l’any passat ja vam iniciar una prova pilot al primer barri, el barri de Miranda Canigó. Després d’un any d’implementació, i amb el canvi de contenidors, hem pogut comprovar que és un model que funciona. Si bé, és cert, encara hi ha petits actes d’incivisme. Cal seguir explicant el model i les bondats d’aquest.

Perquè el canvi de model és més necessari que mai per complir els objectius d’augmentar la recollida selectiva tal com ens marca Europa  i, alhora, disminuir la quantitat d’impropis, els impropis són aquells residus que estan en el contenidor equivocat, en la fracció orgànica.

I aquest desplegament el farem al costat de la ciutadania, perquè volem facilitar al màxim aquesta transició, donant tota la informació disponible, resolent dubtes i atenent queixes. És per això que en aquest butlletí ocupa el tema principal. Però no s’acaba aquí: els veïns i veïnes rebran una carta explicant el sistema, tindran punts informatius per a resoldre dubtes, es passarà porta per porta a entregar les targetes per obrir els contenidors i hi haurà punts informatius a posteriori per, a qui no se li ha pogut entregar la targeta, la pugui recollir.

Estem convençuts que amb tot aquest desplegament de mitjans podrem acompanyar a les famílies de Mas Lluí, la Plana Bellsoleig i Torreblanca en aquest nou hàbit. Perquè només amb la implicació de tots i totes aconseguirem augmentar la recollida selectiva i avançar cap a un model pioner, d’èxit i capaç de complir els objectius plantejats.