Movem Sant Just | Som Sant Just en Comú
16116
post-template-default,single,single-post,postid-16116,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Som Sant Just en Comú

Som Sant Just en Comú

Ens canviem de nom! A partir d’ara som Sant Just en Comú. Volem aprofitar la nostra columna del butlletí d’aquest mes per a explicar-vos-ho:

A les eleccions de 2015 naixem com a Movem Sant Just, un projecte de gent d’esquerres provinents ICV i nombroses persones independents,  amb ganes de sumar i treballar pel nostre poble. Per aconseguir un Sant Just democràtic, socialment just, mediambientalment responsable, lluitador per la igualtat entre gèneres i opcions sexuals, solidari, lliure, honest, transparent, popular i participatiu.

Durant tots aquests anys ens hem compromès amb el municipi, formant part dels governs de coalició, impulsant polítiques que per nosaltres són cabdals: polítiques educatives, socials, d’habitatge i mediambientals.

Mentre al municipi anàvem fent feina per a millorar la vida dels santjustencs i santjustenques, a Catalunya es crea una nova força: Catalunya en Comú. L’abril del 2017 es funda amb la voluntat de ser una al servei de la gent, per donar veu a la gent que vol un model de país alternatiu, social i ambientalment just.

D’això ja fa cinc anys. En tot aquest temps el nostre espai local ha anat participant dels espais que Catalunya en Comú ha anat creant i consolidant. De manera natural i orgànica les persones que formem part de Movem Sant Just ens hem sentit identificats i hem passat a formar part de l’espai polític de Catalunya en Comú. I, de forma definitiva, hem conformat i creat l’assemblea de Sant Just en Comú.

També creiem que, essent francs, és un canvi que no creiem que generi masses sorpreses, sou molts i moltes els que ens heu vist defensar l’opció política dels comuns en les eleccions autonòmiques o estatals. Ens heu vist enganxant cartells, repartint octavetes, muntant carpes o celebrant actes, sempre defensant aquesta opció política.

Per nosaltres, per tant, el canvi de nom del Grup Municipal no és res més que un pas més en la consolidació del nostre espai, un pas natural i també necessari. Un pas que dota de coherència els espais polítics de dins i fora de l’ajuntament, a fora amb l’assemblea de Sant Just en Comú i a dins amb el grup municipal de Sant Just en Comú. I aquest canvi de nom no resta ni un gram de la nostra essència i de la nostra lluita, tot al contrari, creiem que aglutina i suma, per tal de seguir construint un Sant Just en comú.