Movem Sant Just | Beques extraescolars
16128
post-template-default,single,single-post,postid-16128,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Beques extraescolars

Beques extraescolars

Una de les obligacions dels ens locals són els serveis socials amb l’objectiu d’assegurar el dret de les persones a una vida digna atorgant cobertura a les necessitats bàsiques i socials, des d’una perspectiva d’universalitat, equitat, solidaritat, d’atenció personalitzada… prevenint les situacions de risc i promovent l’autonomia personal.

En aquest sentit l’Ajuntament fa temps que esmerça esforços per tal d’avançar cap a aquesta universalització de serveis, millorant els canals d’atenció al públic, l’oferta de serveis, ajudes i prestacions, equipaments i projectes. Amb una mirada amplia, per tal de no només atendre a les persones en situació de més vulnerabilitat, sinó arribar a una bona part de la ciutadania. Alguns exemples poden ser la tarifació social de serveis com l’escola bressol, on la meitat de famílies s’hi acullen, o el Carrau Blau que també compta amb tarifació. Un altre exemple són les beques extraescolars.

Aquestes beques neixen d’entendre que l’educació que realitza a fora de l’escola per als infants i joves és de vital importància per al seu correcte desenvolupament i que, per tant, convé garantir-ne el dret, com es garanteix el dret a l’educació formal. Les beques, doncs, tenen l’objectiu de garantir que famílies de classe mitja se’ls pugui garantir com a mínim una activitat extraescolar, ja sigui esportiva, de lleure, musical, d’idiomes…

I any rere any les sol·licituds d’aquesta beca en concret han anat creixent, una mostra d’una fórmula d’èxit, amb un impacte positiu cap als infants i adolescents de Sant Just.

Des del govern, compromesos amb la justícia social, seguirem treballant per tal de garantir que tothom té les mateixes oportunitats i els mateixos drets.